Dogovorena saradnja ekoloških organizacija i predstavnika poljoprivrednika Srbije

Img Foto: Seos - facebook

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS), obavestio je javnost da je u nedelju, 13. novembra, dogovorena saradnja između ove organizacije i predstavnika poljoprivrednika iz više krajeva Srije.

“Na obostrano zadovoljstvo, napravljena je čvrsta saradnja između članica SEOS-a i predstavnika poljoprivrednika, jer je odbrana naše zemlje, naših kućnih pragova i opstanka Srbije na nama”, kaže se saopštenju za javnost.

Napominju da su u okviru budućeg zajedničkog delovanja spremni i na radikalne mere.

“Ako se mi ne udružimo i preduzmemo sve što je u našoj moći, bile to i radikalne mere, ostaje nam samo da se prepustimo tihom izumiranju. Srbija može i zaslužuje bolje, kostima naših predaka i generacijama koje tek dolaze to dugujemo”, kažu u SEOS-u.

Savez ekoloških organizacija Srbije “Znamo da ne damo”, osnovan je prošle godine kao krovna organizacija udruženja okrenutih, pre svega, borbi protiv eksploatacije i prerade litijuma, bora i drugih prljavih tehnologija i rudarstva opasnog po zemlju, vodu, vazduh i ukupni biodiverzitet.

Izvor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs