SEOS sabor i šta dalje?

Img Foto: Seos - facebook

U Gornjim Nedeljicama 30. oktobra održan je prvi SEOS sabor čime je obeležen prvi rođendan ove organizacije. Pored govora istaknutih profesora, glumaca organizatori su najavili i naredne korake, a saopštenje SEOS-a prenosimo u celosti.

U ime svih članica SEOSa želimo da se zahvalimo svim pojedincima, javnim ličnostima, profesorima i ostaloj stručnoj javnosti, glumcima, narodnim poslanicima, organizacijama i medijima koji su bili naši gosti i doprineli nezaboravnoj saborskoj atmosferi jedinstva, razumevanja i rešenosti da istrajemo u ovoj borbi za budućnost Srbije.

Najavili smo već ranije da ćemo od prvog novembra, ukoliko nam ne budu ispunjeni zahtevi predati Ministarstvu energetike i rudarstva, preduzeti radikalnije mere i zaoštriti našu borbu. Na saboru smo se dogovorili da ćemo sačekati prvu sledeću sednicu Skupštine na kojoj bi, prema našim saznanjima, trebalo da jedna od tačaka dnevnog reda bude i Narodna inicijativa koju smo zajedno sa organizacijom "Kreni promeni" prikupili i predali Narodnoj skupštini 18. juna.

Tog dana doći ćemo u Beograd da poslanicima na taj način pomognemo da donesu pravu i jedinu moguću odluku.

Ukoliko pak poslanici ne usvoje narodnu inicijativu i naše zahteve, dalje mere i korake ćemo blagovremeno najaviti.

Zahtevamo od nove ministarke resornog ministarstva da se hitno izjasni po pitanju naših Zahteva i nadamo se da podaci iz njene biografije nisu preduslov da će se boriti za interese stranih korporacija i zemalja, već da će zastupati dobrobit Srbije i njenih stanovnika. Prethodna ministarka je otvoreno lobirala za strane kompanije a protiv naroda, tako da želimo da čujemo i stav njene naslednice po pitanju Rio Tinta i drugih kompanija, a verujemo da je samim prihvatanjem ministarske fotelje upoznata sa svim detaljima ovog trenutno najistaknutijeg i najvažnijeg pitanja iz njenog resora.

Poručujemo svima da borba tek počinje i da se u Nedeljicama na saboru jasno pokazalo da nema mesta umoru ni odustajanju, te da nas je svakog dana sve više!

Živela Srbija, znamo da ne damo!

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs