Istraživanje: Oko dve trećine građana Srbije protiv uvođenja sankcija Rusiji

Img Foto: Pixabay

Eventualno uvođenje sankcija Rusiji ne bi podržalo 64 odsto građana Srbije dok je 16 odsto ispitanika za usaglašavanje sa EU po tom pitanju, prenosi Blic.

Anketa koju je sproveo Faktor plus pokazuje i da petina ispitanika nema stav o tom pitanju, što po rečima direktora te agencije Vladimira Pejića ukazuje da protivljenje sankcijama „nije bezuslovno“, navodi list.

„Često se govori da je 80 odsto građana protiv uvođenja sankcija Rusiji, ali moramo biti precizni. Postoje nijanse u odgovorima. Čak 20 odsto građana nije za ali nije ni protiv i na njihovo mišljenje bi mogle da utiču određene okolnosti“, naveo je Pejić.

Istraživanje pokazuje i da 30 odsto građana smatra da nova Vlada Srbije neće uvoditi sankcije Rusiji, 20 odsto smatra da je takva odluka izvesna, a 18 odsto da je „malo verovatna“, dok skoro trećina očekuje da će novi kabinet „ozbiljno“ razmisliti o uvođenju sankcija Rusiji.

Izvor: Beta/Blic

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs