Savet penzionera GrO Dveri uputio otvoreno pismo gradonačelniku Čačka

Img Foto: Pixabay

Savet penzionera GrO Dveri Čačak uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Čačka koje u nastvanku prenosimo u celosti.

Poštovani gospodine Todoroviću,

Znamo da znate da je svaki četvrti građanin ovog grada penzioner, jer ste na svakoga od njih računali u vreme izbora.

Da li znate da 61% penzionera, čiji ste Vi gradonačelnik, prima penziju do 25000 dinara, a 26,42% penzionera raspolaže mesečno sumom od 15000 dinara?

Gospodine Todoroviću, može li se sa tim novcem napuniti potrošačka korpa i platiti računi?!

Da li osećate bar trunku lične i ljudske odgovornosti pred činjenicom da u vremenu enormnog poskupljenja svega, ova najranjivija populacija treba da dočeka zimu?!

Zato Vam se i obraćamo da učinite ono što, između ostalog, i jeste Vaša dužnost – dasve relevantne službe mobilišete kako bi siromašni penzioneri što spremnije dočekali i preživeli hladne dane (ogrev, hrana, lekovi...).

Pretpostavljamo da ste kao gradonačelnik upućeni u rad Udruženja penzionera Grada, jer je i ono korisnik Budžeta. Takođe, ovo Udruženje je i korisnik imovine PIO fonda u koju su uložene penzionerske pare.

Napominjemo da su Klubovi (imovina PIO fonda) dati na korišćenje penzionerima našeg grada,  poodavno  zaključani i nedostupni onima kojima su namenjeni. Na žalost, njima gazduju pojedinci.

Očekujemo da Vi kao gradonačelnik preduzmete sve potrebne i zakonom propisane radnje da se konačno u interesu ovog grada i nas penzionera obelodani vrlo problematičan rad ovog Udruženja. Tužilaštvo, policija i PIO fond su pozvani da reaguju u okviru svojih nadležnosti.

P.S. Gospodine Todoroviću, nije rešenje osnivati novo Udruženje penzionera uz Vašu podršku, jer tako nećete rešiti godinama nagomilane probleme. Kako očekujete da Vam penzioneri veruju,  ako niste u stanju da rešite ovaj njihov problem?

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs