Čačanke u finalu Svetionika znanja

Img Foto: KZM Čačak

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca koje okuplja mlade iz 15 gradova Srbije s ciljem osmišljavanja kreativnih projekata za unapređenje svoje lokalne zajednice. Mladi pišu projekte koji će direktno reagovati na probleme u lokalnoj zajednici na jednu od pet tema – ekologija, turizam, kultura, javno zdravlje i društveni aktivizam.

Kancelarija za mlade grada Čačka partner je projekta. Nakon selekcije svih zainteresovanih učenika treće i četvrte godine ovogodišnji tim predstavljaju Elena Peruničić i Ivana Stojanović, učenice Gimnazije, kao i Danijela Milinković, učenica Medicinske škole, uz mentorsku podršku koordinatorke Marjane Petronijević.

Čačanski tim u prethodnih nekoliko meseci istraživao je sa kojim problemom se suočavaju mladi Čačani, u okviru zadate teme - društveni aktivizam. Misija "EDI" rezultat je njihovog višemesečnog rada, projektno rešenje koje se bavi temom bezbednosti u saobraćaju i obuhvata niz edukativnih i praktičnih aktivnosti.

Od 15 gradova, učesnika na takmičenju, sinoć su proglašeni finalisti koji će imati priliku da svoje projektne ideje predstave stručnom žiriju koji će odrediti pobednika. U pitanju su timovi iz Bajine Bašte, Leskovca, Vršca, Vranja, Zaječar i Čačak koji su imali najbolje ideje i izvršene sve obaveze koje podrazumeva učešće.

Finale Svetionika znanja će se održati od 7. do 9. oktobra u Čačku.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs