GLAS NARODA: Šta bi trebalo uraditi da mladi ne odlaze u inostranstvo? (VIDEO)

Img Foto: Pixabay - Zajednički glas

Povodom Međunarodnog dana mladih, u još jednom izdanju "Glasa naroda" pitali smo Čačane - Šta bi trebalo uraditi da mladi ne odlaze u inostranstvo?

Šta bi to država, lokalna samouprava, zajednica i pojedinci trebalo da urade da nam mladi ostanu u zemlji, da budu zadovoljni uslovima za život, a da ujedno svoje znanje, talente i umeće upotrebe na unapređenju i poboljšanju svog komšiluka, grada, zemlje...

Međunarodni dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta sa ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih u današnjem globalnom društvu.

Ove godine tema Međunarodnog dana mladih je "Međugeneracijska solidarnost", kako bi se kroz unapređenje odnosa među generacijama došlo do učvršćivanja međusobnog razumevanja i svakodnevne saradnje.

Podsetimo, Generalna skupština UN prihvatila je 1999. godine preporuku Svetske konferencije ministara zaduženih za omladinu da se 12. avgust proglasi za Međunarodni dan mladih.

Prvi put je obeležen 2000. godine, a Dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

 

GLAS NARODA je deo projekta "Zajednički glas ZA slobodu medija" koji realizuju udruženi lokalni mediji iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

 

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs