GLAS NARODA: Da li je Čačak spreman da bude Prestonica kulture 2023. godine? (VIDEO)

Img Foto: Zajednički glas

Prvim danom proleća 2023. godine, Čačak će ponosno dobiti status - Prestonica kulture Srbije. To je potvrđeno potpisivanjem Ugovora za projekat "Prestonica kulture Srbije 2023. godine", koji su još krajem januara ove godine potpisali ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, Čačak je za prestonicu kulture Srbije izabrala stručna komisija među 18 prijava gradova i opština.

Podsetimo, kreativni i radni moto projekta je "Čačanska rodna", inspirisan imenom sortimenta šljive koji je prepoznatljiv čačanski poljoprivredni proizvod.

 

Izvor: Epicentar press

 

GLAS NARODA je deo projekta "Zajednički glas ZA slobodu medija" koji realizuju udruženi lokalni mediji iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

 

 

Na pitanje - Da li je Čačak spreman da bude Prestonica kulture sledeće godine odgovore su dali naši sugrađani, ali i brojni turisti koje smo sreli u centru grada.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs