U velikom požaru u Mojsinju izgorela kuća i dva pomoćna objekta (FOTO)

Img Foto: Dragana Krnetić

U požaru koji je izbio u Mojsinju u četvrtak, 21. jula, u popodnevnim časovima, izgorela je jedna porodična kuća i dva pomoćna objekta. Pored objekata, požar je zahvatio više od 5 hektara površine i načinio ogromnu štetu.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

Zbog izuzetno visokih temperatura i vetra koji je duvao u trenutku izbijanja požara, vatra se munjevito proširila na voćnjake, njive i strnove, preteći da zahvati i ostala domaćinstva u blizini.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

Jedna od oštećenih meštanki je i naša koleginica, novinarka Dragana Krnetić, koja nam je u razgovoru rekla da je samo pukom srećom izbegnuta veća nesreća.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

"Odmah po pozivu sam krenula kući sa posla i dok sam stigla za nekoliko minuta, požar se već proširio i pretio da zahvati i našu i ostale kuće u blizini. Nama su potpuno izgorele dve šupe sa drvima za zimu, senom, drvnom građom... Uzrok se još uvek ne zna, čekamo izveštaj nadležne inspekcije. Dežurali smo celu noć kako bi pazili da se požar ponovo ne razbukti, s obzirom na to da su napolju jako velike temperature", izjavila je za Epicentar press Dragana Krnetić.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

Kako nezvanično saznajemo od meštana koji su učestvovali u gašenju požara, sumnja se da su varnice krenule od žica za struju, koje se nalaze iznad obližnjeg voćnjaka.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

Zahvaljujući brzoj intervencijom vatrogasno - spasilačke jedinice iz Čačka, reakcijom i prisebnošću domaćina kojima je pričinjena velika šteta, kao i njihovih komšija, izbegnuta je veća katastrofa. Nakon par sati, požar je lokalizovan, ali ne i ugašen, tako da je i danas intervenisala vatrogasna ekipa.

Foto: Dragana M.Krnetić, facebook

Inspekcijske nadležne službe su izašle na lice mesta, a o pravom uzroku ovog požara i konačnoj šteti koja je pričinjena znaće se nakon završenog uviđaja.

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs