Šta se krije iza „Neočekivane slagaliceˮ

Img Foto: Biblioteka Čačak

Tokom toplih julskih dana, od 4. do 12. jula, u Gradskoj biblioteci Čačak okupila se mlada i vrlo maštovita grupa polaznika na umetničkoj radionici „Neočekivana slagalicaˮ, koju je osmislila i vodila akademska slikarka Olga Glišin. Kreativno leto započeto je putovanjm u svet vizuelnog zapažanja i izražavanja uz poštovanje estetskih kriterijuma.

Vrednu grupu polaznika činilo je 19 tinejdžera, inače aktivnih članova čačanske Bibliotke. Oni su bili u prilici da izraze svoju darovitost i da uz pomoć voditelja radionice Olge Glišin pronađu načine da realizuju svoje ideje, koristeći različite likovne tehnike i materijale. Na radionici „Neočekivana slagalicaˮ napravljena je parelela između umetnosti i života, a radovi polaznika su prošli kroz neočekivanu transformaciju. Oni su kombinovanjem likovnih tehnika kolaža i akrila, na hamerima velikog formata uradili jedinstvene portrete. Zatim, kao i u životu, usledio je preokret u kome su učesnici radionice bili pred interesantnim izazovom da stvore novo delo iz mozaičkih delova već nastalih radova. Tokom trajanja radionice bibliotekarke Odeljenja za decu i mlade dale su preporuke za čitanje zanimljivog štiva u vreme letnjeg raspusta. Naime, one su odbrane odlomke iz romana čitale naglas kao i priče i pesme, a sve to je bilo upotpunjeno i dobrim muzičkim izborom, tako da su radionačari stvarali u pravoj umetničoj atmosferi.

Radovi polaznika „Neočekivane slagaliceˮ biće izloženi na završnom programu „Leto u Biblioteciˮ.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs