Otvorena zdravstvena ambulanta u Konjevićima, ponovo počela da radi ambulanta u Ovčar Banji

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Na zahtev stanovnika Konjevića, prigradskog naselja grada Čačka, u Domu kulture, na prostoru od oko 70 kvadrata, otvorena je zdravstvena ambulanta.

Ovaj deo grada do sada nije imao zdravstvenu službu, pa su meštani odlazili lekaru u Preljinu ili u ambulantu u Ljubiću. Prema rečima nadležnih, za sada će, ambulanta raditi dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom po dva sata (od 12 do 14 časova). Ukoliko bude potrebe radno vreme će biti produženo, jer u Konjevićima živi skoro tri hiljade stanovnika.

Predstavnici lokalnog rukovodstva posetili su Ovčar Banju, gde je ponovo počela da radi zdravstvena ambulanta, koja je zatvorena za vreme epidemije korona virusom. I ovaj objekat je zanovljen nameštajem i opremom. Predviđeno radno vreme je utorkom i četvrtkom, od 7 do 9 časova, kada medicinska ekipa odlazi da ordinira u Parmenac. U ovoj ambulanti ima 150 zdravstvenih kartona, a kako se očekuje veliki broj turista ovog leta, shodno potrebama, radno vreme biće produženo, kako bi svi oni koji žive u Ovčar Banji, ali i oni koji dođu turistički, mogli da dobiju prvu neophodnu medicinsku pomoć, ukoliko za to bude potrebe.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs