Kancelarija za mlade poziva srednjoškolce da budu učesnici ovogodišnjeg Svetionika znanja

Img Foto: KZM Čačak

Svetionik znanja predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 gradova, sa ciljem osmišljavanja projekta za unapređenje zajednice u kojoj žive. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca koji su treća ili četvrta godina. Uz stručno vođenje mentora i koordinatora Kancelarije za mlade, timovi će raditi na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u njihovoj sredini.

Teme na koje će se osmišljavati projekti su:

  •           Turizam
  •           Ekologija
  •           Javno zdravlje
  •           Kultura i umetnost
  •           Društvena odgovornost i aktivizam

Srednjoškolci će imati priliku da se pripreme za rad na projektima na Seminaru koji će biti održan od 29. do 31. jula na Paliću, kao i da timovi sa 8 najboljih ideja svoj projekat predstave na završnom događaju koji se održava na Zlatiboru od 7. do 9. oktobra. Troškovi putovanja, smeštaja i hrane na događajima su besplatni.

Konkurs je otvoren do 25. juna, a pravo na učešće imaju učenici koji tek upisuju treći ili četvrti razred.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti putem Kancelarije za mlade i to: pozivom na broj: 032/349-252; putem mejl adrese: kzm.cacak.ler@gmail.com; putem instagram profila: kancelarija_za_mlade_cacak; ličnim dolaskom u prostorije Kancelarije za mlade (Trg Narodnog ustanka 2)

Podsećamo da je tim Kancelarije za mlade iz Čačka prošle godine osvojio drugo mesto na ovom takmičenju u konkurenciji sa 15 timova iz drugih gradova.

Svetionik znanja finansijski je podržan od Ministarstva omladine i sporta.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs