Na humanitarnoj izložbi u Čačku prikupljeno 130.000 dinara za malu Đurđu

Img Foto: Kabinet gradonačelnika Čačka

Tokom humanitarne prodajne izložbe “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu“, koja je održana u petak na Gradskom trgu u Čačku, prikupljeno je 130.000 dinara pomoći za trogodišnju Čačanku Đurđu Maksimović.

Dragan Paripović, predsednik Aktiva nastavnika tehnike i informatike Moravičkog okruga (ATIMO), tokom vikenda je uručio novac roditeljima male Đurđe. -Učenicima je i ovegodine bilo veoma zanimljivo i rado su učestvovali kako u izradi modela, tako i u njihovoj prodaji.Pored razvoja tehničkih i preduzetničkih veština, humanitarni aspekt izložbe je takođe važan za razvoj empatije kod učenika- rekao je Paripović.

Vanredni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i član Gradskog veća zadužen za resor obrazovanja, nauke i kulture dr Miloš Papić naglasio je da Fakultet rado podržava ideje i akcije nastavnika koji su studiraliupravo na FTN.
-Fakultet na ovaj način neguje veze sa svojim alumnistima, kao što to rade prestižne svetskevisokoškolse ustanove.Svi nastavnici koji su učestvovali na izložbi dobili su od Fakulteta potvrde, koje im omogućavaju sticanje određenog broja sati stručnog usavršavanja- rekao je profesor Papić.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs