Čačak: Izabrani novi vršioci dužnosti direktora “Komunalca“ i “Gradskog zelenila“, deo odbornika SNS bio protiv

Img Foto: Epicentar press

Većinom glasova odbornika Skupštine grada Čačka danas su izabrani novi vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća “Gradsko zelenilo“ i “Komunalac“ Dejan Ćosić i Branko Pejica.

Za imenovanje v.d. direktora “Gradskog zelenila“ Dejana Ćosića glasalo je 55 odbornika, a dvoje ih je bilo protiv.

Pod posebnom lupom bilo je imenovanje novog v.d. direktora “Komunalca“ Branka Pejice. U čačanskim političkim kuloarima juče se pojavila informacija da deo odbornika SNS, navodno bliskih biznismenu Ostoji Mijailoviću, podržava ostanak dosadašnjeg direktora Petra Domanovića na toj funkciji. Prema nezvaničnim signalima koji su stizali iz više izvora, tokom jučerašnjeg dana i jutros vršena su lobiranja da Pejica ne bude izabran na novu poziciju. Pojedine spekulacije govorile su da je u toj grupaciji 17 nezadovoljnih odbornika SNS.

Nakon javnog glasanja ispostavilo se da je protiv imenovanja Branka Pejice na funkciju vršioca dužnosti direktora “Komunalca“ bilo 10 odbornika, a za je glasalo njih 48.

Todorović se nije pojavio na današnjoj sednici skupštine, već je sednicu pratio iz svog kabineta.

Predstavnici opozicije nisu bili u skupštinskoj sali tokom glasanja.

Srpska napredna stranka u lokalnom parlamentu ima 50 odbornika, SPS devet, a odbornička grupa PUPS i Stranka Rusa Srbije četiri.

Izvor: Morava info





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs