Uklonjeno oko 800 kilograma reciklabilnog otpada u Valjevu i oko 180 kilograma u Čačku

Img Foto: Promo

Kompanija Lidl Srbija je prošle nedelje u Čačku u saradnji sa „Čepom do osmeha” i uz svestranu pomoć građana i preko 30 volontera, uspešno realizovala drugu od osam akcija čišćenja pod sloganom „Čisto iz ljubavi“. Ovom prilikom, očišćeno je priobalje Zapadne Morave - Suva Morava koja predstavlja jedno od utočišta za ptice i divlje životinje i tom prilikom uklonjeno oko 180 kilograma reciklabilnog otpada koje se sastoji od 45 kilogama PET ambalaže i plastike, oko 8 kilograma limenki i čak 90 kilograma čepova.

Verujemo da se ljubav prema zemlji ogleda kroz brigu o njoj i zato radimo na podizanju svesti o ekološkim temama širom Srbije, pa tako i u Čačku. Prošle godine smo imali preko 500 volontera i sarađivali sa preko 10 lokalnih udruženja, pa ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i zajedno sa nama doprinesu uklanjanju još veće količine otpada“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, Martina Petrović.

Takođe, Lidl Srbija je u utorak 17. maja, u saradnji sa svojim partnerom „Čepom do osmeha” i uz pomoć preko 60 volontera očistio priobalje reke Gradac u Valjevu i ovom akcijom uklonio oko dve tone komunalnog otpada i oko 800 kilograma reciklabilnog otpada.Ujedno, pre akcije čišćenja, u Drugoj OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“ održana je edukativna radionica učenicima radi širenja empatije i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom i brige o životnoj sredini koja je jako važna i predstavlja osnov zdravog i ispunjenog života mlađe generacije.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs