Udruženje Poplavljeni: Nakon toliko obećanja koja nisu ispunjena - Neka vam je na čast!

Img Foto: Udruženje poplavljeni 1965 i 2014

Danas se navršava punih 8 godina od katastrofalne poplave koja je zadesila čačanski kraj. S obzirom na to da problemi i dalje nisu rešeni, Udruženje "Poplavljeni 1965. i 2014" prosledilo je saopštenje koje prenosimo u celosti, a sve u cilju podsećanja na njihovu dugogodišnju borbu za rešavanje problema koji su i dalje aktuelni i koji mogu dovesti do nove poplave u budućnosti.

-Kada čovek nakon dugog puta malo zastane, okrene se iza sebe i pogleda koliko se događaja u njegovom životu desilo u prethodnih 8 godina, može mnogo toga da se seti. Mnogo toga lepog, radosnog, očekivanog, neočekivanog, zanimljivog, dosadnog, ali i koliko je u svom životu za to vreme uradio, stvorio, promenio ili obezbedio. Seti se nekada i šta je mogao, iako nije učinio, a neki ljudi mogu mnogo da učine za 8 godina. Ali kada se mi okrenemo i pogledamo šta je to grad za nas učinio nakon poplave 2014. godine, vidimo samo neispunjena obećanja. Obećanja u koja su se neki kleli, uveravali javnost da čine sve što je u njihovoj moći da problem reše, svake godine planirali sredstva u budžetu grada, javno tvrdili da se rade projekti. I tako 8 punih godina. I tako dan po dan, mesec po mesec, godina po godina i prođe punih 8 godina, a da smo maltene tamo gde smo i bili tog 15. maja 2014. godine.

Nakon toliko vremena, toliko obećanja koja nisu ispunjena, šta reći što već nije rečeno? Da li uopšte ima smisla da ikoga više podsećamo na problem koji i dalje preti našim domovima? Ono što nas najviše tišti je činjenica da nakon toliko vremena "blagostanja", godina u kojima je Srbija bila "ekonomski tigar Evrope", dođosmo i do nove krize, do situacije da pred vratima imamo more problema, pa se s’ pravom pitamo kada će i kako će neko sada da reši naše probleme? Sada kada država ima ozbiljnije probleme, kada smo pod pritiskom svih i svačega, kada se bira između istoka i zapada, kada je novac sve skuplji, a kamate sve veće.

Ne želimo da pomislite da smo se predali, ne nikako, jer mi na to nemamo pravo. Nemamo pravo jer koliko već sutra neka nova kiša ili nevreme može da nam ponovo uništi domove. Ovim obraćanjem javnosti, mi samo želimo da podsetimo javnost da se danas navršava punih 8 godina od naše tragedije, a da mi i dalje nismo bezbedni.

Da podsetimo i nadležne na sva obećanja koja su nam davali ovih 8 godina i da im još jednom poručimo da vreme brzo prolazi, da će avgust brzo doći, a obećanja i rokovi koje su dali za rešavanje problema brzo će stići, stići i verovatno proći. Ali bruka i sramota koja ostaje kao trag vašeg vladanja i odnosa prema nama, ostaće doveka i pored toga što je naše obeležje vaših neispunjenih obećanja, u vidu kamena temeljca za obećanu crpnu stanicu, brutalno izgaženo i uništeno teškim mašinama koje ste angažovali da urade rekonstrukciju bedema.

I da pitamo za kraj: Gde je taj projekat crpne stanice za koji ste nam pre više od godinu dana rekli da je dat u rad i za koje tvrdite da ste dali novac? Ako uzmemo u obzir da ste idejno rešenje radili dve godine, koliko vam treba vremena da uradite projekat crpne stanice? Ko to prvo rekonstruiše bedem, pa onda na istom tom bedemu radi crpnu stanicu? Samo onaj ko planira ili je već prevario svoje građane. Ako je tako, neka vam je na čast.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs