Veče Srba iz Mađarske u čačanskom Domu kulture: „DUH PREDAKA PEVA SA NAMA“

Img Foto: Srpski kulturni i medijski centar 'Srpski venac'

Audio vizuelni projekat govori o Srbima u Mađarskoj u 21. veku sa željom da se ovekoveče lepi trenuci, običaji, svima poznata lica, karakteristična srpska mesta, spomenici, crkve, prirodne lepote... I sve to uz predavanje na temu: ISTORIJA I KULTURA SRPSKE NACIONALNE ZAJEDNICE U MAĐARSKOJ (Mitar Mirko Krkeljić), razgovor sa autorima projekta, prikazivanje video spota o Srbima u Mađarskoj u 21. veku, reditelja Vladimira Markovića.

U okviru programa, biće održan koncert orkestra Branka kvartet u izvođenju Branke Bašić, a na repertoaru će biti srpske i mađarske narodne pesme. Na kraju programa čućemo pesmu „Duh predaka peva sa nama“ u izvedbi Branke Bašić, Marka Embera i Mitra Mirka Krkeljića.

Program počinje u 19 i 30 u Velikoj sali Doma kulture a organizovan je u saradnji sa Srpskim kulturnim i medijskim centrom „SRPSKI VENAC“ iz Budimpešte, i Odeljenja za kulturu Ambasade Mađarske u Beogradu.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs