U FOKUSU: Kad magične boje u "zlatnim" rukama ožive stari nameštaj (VIDEO)

Img Foto: Zajednički glas / U fokusu, screenshot

"Ako me pitate zašto sam došao na ovaj svet, ja, kao umetnik, odgovoriću vam, došao sam da živim punim plućima", tako je nekada govorio pisac Emil Zola. I upravo ova rečenica oslikava čačansku umetnicu Mariju Lukić.

Kao diplomirani inženjer vazduhoplovstva, smelo i hrabro, kroz život je letela na krlima, ali ne aviona, već nadahnutosti, boja, mašte i talenta.

Zašto je odabrala put kojim je teže ići, ali svakako mnogo lepše i bajkovitije? Kako stvara svoja dela i šta je rukovodi kada bira i meša jedinstvene nijanse za restauriranje starog i vrednog nameštaja? Koliko je važna povezanost sa prošlošću, sa ponosnim vlasnicima starih komada nameštaja, ali i koliko je na ovom putu određuje budućnost kojom hrabro gazi?

Ovo su samo neka od pitanja na koja smo dobili odgovore u šarmantom Marijinom ateljeu u samom centru Čačka, u još jednom izdanju "U fokusu".

Serijal "U fokusu" je deo projekta "Zajednički glas ZA slobodu medija" koji realizuju udruženi lokalni mediji iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

 

Izvor: Epicentar press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs