Savo Manojlović večeras na ekološkom protestu u Čačku

Img Foto: SEOS

U organizaciji pokreta „Kreni-promeni“ i Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) večeras u 19:00 časova na Trgu Ustanka u Čačku biće održan protest „Srbija nije na prodaju“ sa željom da se i iz Čačka pošalje jasna poruka da „zemlja, voda i vazduh u Srbiji nisu na prodaju“.

U ime pokreta „Kreni-promeni“ građanima će se obratiti Marina Pavlić i Savo Manojlović, dok će se ispred Saveza ekoloških organizacija Srbije obratiti Ljiljana Bralović, Duško Brković i Dragan Simović.

Na večerašnjem protestnom skupu građanima Čačka biće predstavljena Narodna inicijativa za zabranu ispitivanja i eksploatisanja litijuma i bora koju su pokrenuli Kreni-Promeni i SEOS a u okviru koje je potrebno prikupiti 30.000 potpisa.

Svi zainteresovani građani u Čačku mogu overiti potpis svakog utorka, srede i četvrtka do 1. aprila na šalteru broj 10 Gradske uprave Čačak (Župana Stracimira 1). Formular se može preuzeti od aktiviste SEOS-a na štandu postavljenom na Gradskom trgu.

Izvor: Ozon press





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs