Dom kulture Čačak: SA DOSTOJEVSKIM IZ DANA U DAN

Img Foto: Dom kulture Čačak

Prof. dr Vladimir Dimitrijević, profesor srpskog jezika i književnosti, književnik, književni kritičar i analitičar u Velikoj sali Doma kulture održaće predavanje - SA DOSTOJEVSKIM IZ DANA U DAN u sredu, 26. januara.

Godina 2021. bila je jubilarna godina Fjodora Mihajloviča – dva veka od rođenja i četrnaest decenija od smrti. Fjodor Dostojevski se do danas smatra jednim od najvećih svetskih pisaca, filozofa i psihologa. I čini se da su, na 200. godišnjicu njegovog rođenja, dela koja je napisao, aktuelnija nego ikad.

Dostojevski je, kao retko koji drugi autor, uspevao da pronađe prave reči kojima je opisivao duševno stanje ljudi u ekstremnim situacijama. Psiholozi su njegove studije različitih karaktera proglašavali majstorskim delima. Ali i godina 2022. biće godina Dostojevskog. I godina 2023. i mnoge godine koje dolaze. Svet koji je predvideo ruski pisac ostvaruje se pred našim očima. Pažljivo čitanje ne samo da je moguće, nego i veoma poželjno.

ULAZ SLOBODAN.

Program počinje u 19 i 30.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs