Čačak: Humanitarna pozorišna predstava - TEZGA KAO ŽIVOT ILI SVE JE NA PRODAJU

Img Foto: Dom kulture Čačak

U Velikoj sali Doma kulture, Čačak, u subotu 22. januara, biće izvedena humanitarna pozorišna predstava - TEZGA KAO ŽIVOT ILI SVE JE NA PRODAJU. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica namenjena su za inkluzivni projekat udruženja "Svici u mraku" - osnivanje centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa razvojnim poremećajem iz autističnog spektra u selu Venčane u opštini Arandjelovac.

Ovaj dramski komad je autorsko delo glumca Mikice Petronijevića i govori o šumadijskom seljaku Tijosavu koji je poslednji stanovnik sela Ajduci negde u podnožju planine Bukulje. On je neoženjen i sam. Pošten i naivan u svojoj dobroti. vaspitan po načelima i moralnim vrednostima koje savremeno društvo i savremeni čovek ne prepoznaju i ne uvažavaju. U sudaru sa tim novim svetom izlazi kao gubitnik. Želeći da uhvati korak sa svojim životom on srlja iz greške u grešku, i tako rasprodaje sve.. Dedovinu, sopstveni bubreg pa čak i sopstvenu dušu.
Kuda će ga to odvesti, hoće li biti srećniji? Ima li ljudski život cenu?
Da li je danas zaista sve na prodaju, pa čak i ljudska duša?

U predstavi igraju TIJOSAV - MIKICA PETRONIJEVIĆ, ĐAVO - SRĐAN IVANOVIĆ I
DUŠA - MILICA PETRONIJEVIĆ.

Cena ulaznice je 1000 dinara.

Predstava počinje u 20 časova.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs