Krizni štab: Niže cene PCR testova, osnovci najverovatnije redovno u školu

Img Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je posle sednice Kriznog štaba da će škole u centralnoj Srbiji najverovatnije početi da rade po modelu koji je u Vojvodini na snazi, a to znači da učenici od 1. do 8. razreda u školu idu na neposrednu nastavu, dok će srednjoškolci pohađati onlajn nastavu. "U utorak će se održati dodatne konsultacije, ali mislim da smo najbliži rešenju da se nastava odvija kao u školama u Vojvodini", kazao je.

Krizni štab je doneo odluku i da se skrati period izolacije sa 10 na sedam dana.

„To nam je važno zbog vraćanja u redovne radne zadatke“, izjavio je Gojković.

Krizni štab je takođe doneo odluku da svi koji žele da se testiraju na sopstveni zahtev, plate cenu PCR testa 6.000 dinara, umesto dosadašnjih 9.000, kao i da se smanji cena antigenskih testova sa 3500 na 1800 dinara.

Proteklih nedelju dana u Srbiji se beleži petocifren broj zaraženih od koronavirusa, sa rekordom od četvrtka, kada su bile bilo 13.753 novozaražene osobe u jednom danu.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminule su još 23 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava 13.026. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirana 31.540 osoba, od kojih je 12.721 pozitivna, što je oko 1.000 manje nego juče kada je registrovano 13.753 novozaraženih.

Izvor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs