U Priboju protiv 12 graničnih policajaca pokrenut disciplinski postupak

Img Foto: Pixabay

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, formirana zbog slučaja pripadnika Uprave granične policije u Priboju, konstatovala je propuste i protiv 12 policajaca pokrenula je disciplinski postupak, saopšteno je danas.

U saopštenju ministarstva, pripadnici granične policije protiv kojih je pokrenut postupak su „svojim ponašanjem van službe i uniforme vredjali gradjane druge vere i nacionalnosti“, a detaljan izveštaj prosledjen je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe „moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike“.

Više pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pre nekoliko dana na zabavi organizovanoj u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pevali su pesmu koja veliča zločin u Srebrenici, koji je Medjunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju označio kao genocid.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs