„Vedeta“ - monodrama o političkoj korupciji

Img Foto: Kareja

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva pripremila je, u saradnji sa nezavisnim lokalnim medijima, „Vedetu“ - monodramu o političkoj korupciji kao novogodišnji poklon građanima Srbije.

-Nakon intenzivne saradnje u ovoj godini sa građanima Srbije, organizacijama civilnog društva i nezavisnim lokalnim medijima, želi da se zahvali svima koji su nas pratili, podržavali, kritikovali, gledali, slušali, čitali i pročitali. I ne stajemo, u 2022. godini idemo dalje!- navode iz Kareje.

Monodrama je rađena po noveli "Oči u oči sa političkom korupcijom" i "Kako je jedna ceduljica srušila MUP" Siniše Jankovića, koje je podržala Fondacija za otvoreno društvo.

Vedeta je nestvarni lik inspirisan jednim stvarnim detaljem iz vremena tzv. Radne grupe MUP-a za 24 sporne privatizacije.  Otelotvorena je u liku glumice Jelene Simić, u režiji Uroša Novovića (oboje iz Reflektor teatra); proizvodnja UG Kareja  2021 godine.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs