Savez ekoloških organizacija Srbije najavio nove blokade 3. januara

Img Foto: Dragana Krnetić

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) pozvao je danas na nove blokade koje će se održati 3. januara u 13 časova pod sloganom „Znamo da ne damo“.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da projekat „Jadar“ neće biti obustavljen, iz SEOS-a ističu da im je „jasno da sporna Uredba Vlade neće biti povučena i da ćemo ostati ponovo bez odgovora“.

„Predsednik je izneo neistinu da je učinio sve što je narod tražio. Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3. januara 2022. u 13 časova. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije. Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Danas / Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs