SEOS: Ponovna blokada Srbije 4.12. u 14 časova

Img Foto: SEOS

Savez ekološkoh organizacija Srbije poziva građane na ponovnu blokadu saobraćaja u subotu, 4. decembra u 14 časova. Saopštenje prenosimo u celosti:

SEOS obaveštava javnost da će i ove subote, počev od 14 časova, građani blokirati puteve na različitim lokacijama širom Srbije. Tako i dalje izražavamo svoje neslaganje sa planiranjem otvaranja većeg broja rudnika litijuma, Zakonom o referendumu, Zakonom o eksproprijaciji, privatizacijom i intenzivnom eksploatacijom prirodnih resursa.

Predsednik je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Obećali smo da ćemo u tom slučaju opet blokirati puteve u Srbiji. REČ SE MORA DRŽATI, tako da ćemo u subotu u 14 časova održati obećanje i pozivamo narod Srbije da nam se pridruži i podrži ovu akciju. Ovoga puta blokade će biti i duže i šire.

Pozivamo policiju da zaštiti svoj narod od svakog nasilja i da spreči incidente. Predsednik je juče indirektno najavio na konferenciji za štampu da pripadnici MUP-a neće reagovati, a pojedina udruženja bliska vlasti pozivaju na nasilje i time još više dižu tenziju.

U tom svetlu, ističemo da će građani mirno i dostojanstveno izraziti svoje nezadovoljstvo, a za svaki eventualni incident biće odgovorna vlast koja nema sluha da razume brigu naroda za opstanak Srbije, već ga bahato ponižava i preti reakcijom policije.

Zahtevamo i da se utvrdi odgovornost svih učesnika incidenta na mostu u Šapcu i da se pohapse inicijatori i egzekutori, da se reše problemi poljoprivrednika na Moravskom koridoru i u okolini.

Lista lokacija biće naknadno objavljena.

SEOS - Znamo da ne damo!

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs