KZM Čačak realizovala projekat "Informiši se i ti "

Img Foto: KZM Čačak

Kancelarija za mlade Čačak realizovala je projekat "Informiši se i ti" koji je finansijski podržalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji. Projekat je imao za cilj informisanje mladih o reproduktivnom zdravlju, bezbednosti mladih na internetu i vršnjačkom nasilju, a sve u svrhu prevencije.

U periodu od maja do kraja novembra 2021. godine Kancelarija za mlade grada Čačka u saradnji sa osnovnim i srednjim školama realizovala je preko 50 predavanja za učenike na ove teme. Na ovaj način učenici su stekli osnovna ili proširili postojeća znanja učešćem na predavanjima i kroz diskusiju sa predavačima. Pored toga, organizovali smo i podelu informativnih flajera na Gradskom trgu kao i nekoliko informativnih sesija u Omladinskom klubu. Kao završni događaj projekta održan je javni čas u Prehrambeno - ugostiteljskoj školi na kom su prisustvovali predstavnici đačkih parlamenata svih odeljenja ove škole. Predavači su bili profesor Vladimir Majstorović koji nosi titulu najboljeg edukatora i primarijus dr Slavica Dragutinović, gradska većnica zadužena za zdravlje. Nakon održanog predavanja mladi imaju zadatak da stečena znanja prenesu svojim drugarima iz odeljenja čime obezbeđujemo visok nivo informisanosti kod mladih o zdravlju i bezbednosti.

-Uzimajući u obzir sve aktivnosti ovog projekta, koje smo sproveli na lokalnom nivou, informisano je oko 2000 mladih Čačana. Iskustva sa predavanja nam govore da su mladi bili i te kako zainteresovani za ovakav vid edukacije, da su za neke pojmove prvi put čuli i da su im predavanja bila korisna. Edukatori su se potrudili da im ove teme približe na što kreativnije načine. Zbog toga planiramo da i naredne godine nastavimo sa ovim projektom informišući mlade o nekim novim temama. Zahvaljujemo se školama koje su ove godine uzele učešće i nadamo se budućoj saradnji, a posebnu zahvalnost dugujemo predavačima. Trudimo se da na ovaj način mladima obezbedimo zdravo i bezbedno odrastanje, navode iz KZM.

Mladi koji su zainteresovani o ovim temama mogu se informisati i dalje u Kancelariji za mlade gde ih čeka informativni materijal.

Projekat "Informiši se i ti" sprovodi udruženje "Inicijativa za socijalno osnaživanje" iz Beograda, partner na lokalnom nivou je Kancelarija za mlade Čačak. Projekat finansira Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs