Danas: Odbor potvrdio izrečenu meru javne osude Malom, sledi poništaj diplome

Img Foto: Pixabay

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio je u drugostepenom postupku rešenje (sada već bivšeg) dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je ministru finansija Siniši Malom izrekao meru javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije, saznaje list Danas.

Kako piše list Danas, Odbor je odbio kao neosnovanu žalbu koju je Siniša Mali uložio na rešenje bivšeg dekana, a takođe je odbacio žalbu profesora Dušana Teodorovića i Ognjena Radonjića, zato što je podneta od neovlašćenog lica.

Prema saznanjima lista, ovlašćena lica za podnošenje žalbe u ovom slučaju su bila jedino rektor Univerziteta u Beogradu (u tom trenutku profesorka Ivanka Popović) i Siniša Mali, pa je iz tog razloga žalba odbačena.

Rešenje Odbora za profesionalnu etiku je konačno i kada i zvanično stigne na Univerzitet biće prosleđeno Senatu UB koji donosi odluku o poništavanju diplome.

Za sada se ne zna da li će se o tome Senat izjašnjavati na narednoj, decembarskoj sednici, pošto, kako nezvanično saznaje list Danas, dnevni red još nije utvrđen.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs