Od ponedeljka redovna nastava u svim školama u Srbiji

Img Foto: Pixabay

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je, prema podacima koje su dobili od Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ od 19. do 23. novembra registovano 918 (0,12 odsto) obolelih đaka od kovida 19, školskog uzrasta od šest do 18 godina.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, osam (0,02 odsto) odeljenja (sa 16 i manje učenika) je promenilo način organizacije rada i sa neposredne prešlo na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno 107 (0,27 odsto) odeljenja (17 i više učenika) je sa neposrednog prešlo na kombinovani model rada, a svega šest (0,02 odsto) grupa je sa kombinovane prešlo na onlajn nastavu u istom periodu.

Izvor: Danas





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs