CLS: U nacrtu, budžet za Vesića i Radojičića uvećan dva i po puta

Img Foto: Pixabay

Centar za lokalnu samoupravu saopštio je da je u nacrtu budžeta Beograda za 2022. godinu "dramatično uvećan iznos sredstava za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika". Sa 51,8 miliona dinara u tekućoj godini, ovaj razdeo je skočio na 129,2 miliona u narednoj, što predstavlja uvećanje od dva i po puta, navode iz CLS.

Kako navode, posebno zabrinjava i činjenica da će tekuća budžetska rezerva, kojom diskreciono raspolažu gradonačelnik i zamenik, iznositi 993.2 miliona dinara, „što otvara vrata netransparentnom trošenju novca i mnogim zloupotrebama“.

„Preko milion evra za kabinete Vesića i Radojićića, kao i tekuća rezerva od skoro milijardu dinara, vrlo lako mogu ukazivati na pripremanje snažne funkcionerske kampanje vrha gradske vlasti u prvim mesecima naredne godine. CLS će pažljivo pratiti trošenje novca, ali i zvanično uputiti primedbe na nacrt budžeta za 2022. godinu“, najavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs