Protest zbog Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji danas ispred Predsedništva

Img Foto: SEOS

Protest protiv donošenja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativni i Zakona o eksproprijaciji, kompanije "Rio Tinto" i "uništavanja" vodoizvorišta Makiš biće održan danas od 18 časova ispred Predsedništva u Beogradu u organizaciji inicijative "Kreni-promeni" i više ekoloških udruženja.

"Peticije protiv dolaska 'Rio Tinta' i protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi potpisalo je ukupno preko 200.000 građana, što jasno ukazuje na ogromno nezadovoljstvo", rekli su iz te inicijative.

Predstavnici više ekoloških udruženja predali su u utorak Skupštini Srbije zahteve kojima se traži povlačenje izmena i dopuna Zakona o eksproprijaciji, kada se na platou ispred Skupštine okupilo nekoliko stotina ljudi.

Iz "Kreni-promeni" su naveli da je protest podržao veliki broj ekoloških organizacija i građanskih inicijativa, među kojima su "Ne damo Jadar", "Odbranimo reke Stare planine", SEOS, Skupština slobodne Srbije i druge.

Izvor: Beta





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs