Savet za borbu protiv korupcije: Institut „Jaroslav Černi“ ne sme biti prodat

Img Foto: Logo

Potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević izjavio je da Institut za vodoprivredu "Jaroslav Černi" ne bi trebalo da bude privatizovan.

Milićević je agenciji Beta kazao da Savet trenutno priprema materijal o prodaji instituta „Jaroslav Černi“.

Na pitanje Bete kakva su saznanja Saveta kada je u pitanju prodaja „Jaroslava Černog“, Milićević je kazao da ta institucija ne bi smela da se privatizuje ni pod kojim uslovima.

„Imamo problem da od ministarstava blagovremeno dobijemo neophodna dokumenta koja se tiču privatizacije ‘Černog’, ali očekujem da ćemo do kraja novembra uspeti da kompletiramo dokumentaciju. Taj institut je jedina institucija koja može da nam sačuva vode i zato država ne bi smela da se odrekne većinskog vlasništva“, istakao je potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije.

Upitan da li Savet ima saznanja o eventualnoj korupciji u procesu privatizacije „Jaroslava Černog“, Milićević je kazao da se Savet u ovom slučaju, za sada, ne bavi korupcijom.

„Mi hoćemo da ukažemo da Institut ne bi trebalo prodavati, jer, između ostalog, posle privatizacije može doći i do korupcije. ‘Jaroslavu Černom’ ne može da se proceni finansijska vrednost, jer je u nacionalnom smislu njegova vrednost neprocenjiva“, naglasio je Milićević.

Procenjena vrednost kapitala Instituta „Jaroslav Černi“ je 2,8 miliona evra, a početna cena dela koji je ponuđen na prodaju je 2,58 miliona evra. Kompanija „Milenijum tim“ ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu zajedničko učešće u privatizaciji, što su oni i prihvatili.

Izvor: Beta/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs