Bivši direktor „Infrastruktura železnice“ osuđen na godinu dana zatvora

Img Foto: N1

Bivši direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić osuđen je na godinu dana zatvora zbog primanja mita u iznosu od 10.000 evra, navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Viši sud u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u postupku koji se vodi protiv optuženog Miroljuba Jevtića, doneo je i javno objavio presudu kojom je oglašen krivim što je izvršio krivično delo primanje mita, te ga je sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, počev od 10.1. do 6.3.2020. godine, kada je pritvor prema njemu ukinut, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, od okrivljenog Miroljuba Jevtića oduzet je novčani iznos od 10.000 evra koji je primio kao poklon, oduzet po Potvrdi o privremeno oduzetim predmetima MUP RS, Direkcije policije, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije.

Prema okrivljenom Miroljubu Jevtiću izrečena je mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine, počev od dana pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru neće uračunati u vreme trajanja ove mere.

Na objavljivanju ove presude, navodi se, predsednik veća je kratko obrazložio razloge donošenja odluke, a protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Autor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs