Novi Ekološki ustanak 6. novembra ispred RTS-a

Img Foto: Zelena patrola

„Ekološki ustanak nastavlja se pred vratima RTS-a“, potvrdio je za naš portal jedan od vođa pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta.

On ima i konkretna pitanja za prvog čoveka RTS-a.

„Za šta te narod plaća Dragane Bujoševiću?! Je l zato da puštaš spotove Rio Tinta koji je došao da nam zemlju natapa koncentrovanom sumpornom kiselinom a seljake proteruje sa njihovih njiva?! Jel si zato plaćen Dragane Bujoševiću?“, pita Ćuta.

Ovo će biti treći po redu Ekološki ustanak Prethodni protesti održani su 10 aprila i 11. septembra – tada je više od 10.000 građana u centru Beograda tražilo očuvanje životne sredine, borbu protiv mini hidroelektrana, kao i projekta „Jadar“ koji treba da realizuje kompanija Rio Tinto.

Više od 30 organizacija civilnog društva i pojedinaca podnelo je Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahtev za zabranu reklame kompanije Rio tinto o projektu „Jadar“ zbog, kako tvrde, kršenja Zakona o oglašavanju.

Reklamom Rio Tinta, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije (RTS), smatraju podnosioci zahteva, prekršeno je više članova Zakona o oglašavanju, između ostalog, time što je navedeno da zelene tehnologije, električni automobili i čist vazduh zavise od ležišta litijuma u Srbiji, „jednog od najznačajnijih na svetu“.

Izvor: Nova.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs