SBB: Premijerka krije zašto nije bilo tendera za operatora Pošta NET i za koliko je predat Telekomu

Img Foto: MTS

Ni posle deset dana od kada je SBB kompanija uputila zvanično pismo premijerki Ani Brnabić sa zahtevom da Vlada objasni zašto za prodaju javne imovine JP Pošta nije raspisan tender, nismo dobili nikakav odgovor, a cena prenosa imovine između dva državna preduzeća i dalje se skriva od građana Srbije, saopšteno je danas iz te kompanije.

Kako navode, iako su premijerki u pismu ukazali da je nezakonita odluka JP Pošte da prepusti infrastrukturu i operatora Pošta NET Telekomu Srbija na potpuno netransparentan način, premijerka se odlučila na ćutanje, postajući tako aktivan saučesnik JP Pošte i Telekoma Srbije u ovom nelegalnom postupku.

„Premijerki Brnabić jasno smo ukazali da bi raspisivanjem tendera za prodaju Pošta NET svi zainteresovani mogli da konkurišu i da država postigne dobru cenu, ali ona očigledno ne smatra svojom obavezom da štiti javnu svojinu i poštuje zakone Republike Srbije, kao što ne smatra svojom dužnošću da obavesti građane Srbije koliko su novca izgubili ovom netransparentnom transakcijom. Brnabić ne smatra ni da je važno ili bar pristojno da odgovori na pismo jednog od najvećih investitora u Srbiji, SBB kompaniji koja posluje u okviru United Grupe“, dodaje se dalje u saopštenju.

Kako navode, umesto odgovora Brnabić upućene su im javno mnogobrojne uvrede od strane dva direktora ovih preduzeća, koji su ovaj sumnjivi i tajnoviti ugovor potpisali.

„Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija i Zoran Đorđević, v.d. direktor JP Pošta Srbije odgovorili su SBB-u  iako njih ništa nismo pitali, ali su u poznatom maniru iznoseći neistine o našoj komapaniji, prikrili sve detalje predaje javne svojine i nisu nijednom objasnili za koliko su oštetili državu i njene građane“, navode iz SBB-a.

Ceo tekst možete pročitati na portalu Danas-a.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs