Kraljevo bira znanje – 80 godina od tragedije u Kraljevu

Img FOto: Biblioteka Kraljevo

Povodom 80-godišnjice streljanja Kraljevčana 1941. godine, u saradnji sa Društvom istoričara Raškog okruga, Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ Kraljevo priređuje takmičenje u formi kviza za učenike kraljevačkih osnovnih (OŠ „Živan Maričić“ Žiča, OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „IV kraljevački bataljon“) i srednjih škola (Gimnazija, Mašinsko-tehnička škola i Šumarska škola) u poznavanju zavičajne istorije u vezi sa tragičnim stradanjem Kraljevčana u Drugom svetskom ratu.

Pobednicima kviza, u dve kategorije (osnovnoškolci i srednjoškolci) organizatori takmičenja dodeliće vredne nagrade u vidu računarske opreme, zahvaljujući donacijama nekolicine javnih preduzeća i privatnih firmi, koje su na ovaj način podržale naše nastojanje da negujemo kulturu zavičajnog istorijskog sećanja. Svi učesnici kviza dobiće odabrane knjige koje je za ovu priliku obezbedila kraljevačka biblioteka.

Ovaj program naslovljen „Kraljevo bira znanje – 80 godina od tragedije u Kraljevu“ biće održan u petak, 15. oktobra 2021. godine, u 12 časova, na trećem spratu Biblioteke.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs