Čačak: Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u zemlji i inostranstvu

Img Foto: Pixabay

Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” iz Čačka (Ogranak Vukove zadužbine), pod pokroviteljstvom Grada Čačka raspisalo je Literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u zemlji i inostranstvu „Mladi čuvari srpske narodne kulture” za 2021. g.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u zemlji i inostranstvu koji pošalju radove napisane na srpskom jeziku i ćirilici. Konkurs je otvoren do 6. novembra 2021. godine.

Učenici iz Republike Srbije konkurišu pojedinačno, u okviru uzrasnih kategorija:

prvi ciklus obrazovanja – od prvog do četvrtog razreda OŠ;
drugi ciklus obrazovanja – od petog do osmog razreda OŠ;
treći ciklus obrazovanja – srednja škola.

Učenici koji žive izvan Republike Srbije mogu da konkurišu samo za kolektivnu (grupnu) nagradu: Specijalno priznanje za očuvanje srpskog jezika i ćirilice „Mladi čuvari srpske narodne kulture”.

Razultati konkursa će biti objavljeni na blogu Udruženja, sajtu Vukove zadužbine i sajtu Školske uprave Čačak tokom decembra 2021. g. Nagrade će biti svečano uručene na programu „Mladi čuvari srpske narodne kulture” u okviru svačane proslave Dana grada Čačka.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs