KARAVAN “DIGITALNA EKSPEDICIJA” DOLAZI U ČAČAK

Img Foto: https://digitalnaekspedicija.gov.rs/

Čačak će biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” koji je pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, sa ciljem da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Program počinje u subotu, 9. oktobra u 09:30, u Startap centru, Čačak, kada će se prisutnima obratiti:

  • prof. dr Sandra Grujičić, v.d. pomoćnice ministra - Sektor za rad i zapošljavanje, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
  • Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti
  • Mirko Pešić, v.d. direktora NTP Čačak

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

„Digitalnu ekspediciju“ podržavaju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Kancelarija za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs