Gornji Milanovac: Završeno igralište u Gradskom parku

Img Foto: Opština Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac aplicirala je na konkurs Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sredstva koja se dodeljuju za meru koja se odnosi na – Unapređenje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj dece u opštini Gornji Milanovac, kroz rekonstrukciju dečijeg igrališta u skladu sa važećim standardima. Radovi na uređenju dečijeg igrališta u gradskom parku koji su započeti krajem avgusta su završeni.

Po rečima predsednika opštine Gornji Milanovac, Dejana Kovačevića, raspisana je javna nabavka na 8 miliona i 200 000 dinara, posle koje je najjeftiniji ponuđač za 6 miliona i 500 000 dinara uspešno odradio posao, a za ostatak novca je planirana nabavka određenog mobilijara za novo igralište igralište.

Kovačević je najavio obnove i drugih igrališta za decu, kao i izgradnju novih. Kako je naveo, Opština je već poslala Ministarstvu državne samouprave i lokalne samouprave pregled svih dečijih igrališta na teritoriji Gornjeg Milanovca, tako da se očekuje podrška i po tom pitanju.

Od danas naši najmlađi mogu da uživaju na novim spravama u parku. Postavljeni su multifunkcionalni rekvizit - igraonica i penjalica „Piramida“, ljuljaška „Orlovo gnezdo“, klackalica sa dva sedišta, dve njihalice na opruzi i inkluzivna sprava za osobe sa invaliditetom, a kako bi igra bila bezbedna  tlo je  popločano elastičnom gumenom podlogom.

Izvor: Cemaforum.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs