Debata JV: Izmene na tehničkom pregledu problem za sve, rešenje na zakonodavcima

Img Foto: Pixabay

Da su nova pravila za tehničke preglede koja su uvedena 5. jula za vozače, ali i radnike tehničkih pregleda zajednički problem, rekli su u debati 60 minuta predstavnici servisa tehničkih pregleda Dejan Nikolić i Udruženja taksista Dragoslav Icić. Poskupljenje tehničkih pregleda i novine utiču i finansijski na vozače, pa Icić smatra da su se promene vrlo brzo dogodile, te da sada neće moći oko 20 odsto vozila da bude registrovano, dok Nikolić apeluje na sve građane da pripreme vozila pre tehničkog.

Radnici tehničkih pregleda se uvođenjem novih pravila sada nalaze između Zakona, policije i građana, rekao je Dejan Nikolić novinaru Aleksandru Stankovu u emisiji 60 minuta.

Istakao je da nije cilj da građane vraćaju sa tehničkih pregleda i apelovao na sve da pre dolaska pripreme vozilo i posete majstora.

- Mi smo sad u zajedničkom problemu, i građani i mi. Ovo su novine i za nas, tako da i taj što je vratio zbog tih prskalica taj "audi", pa nije ga on vratio zato što ga mrzi nego iz straha, on se plaši da ne bude zatvoren... Nije prijatno kad neko iz svoje odgovornosti može da uništi celu frmu, da je zatvori, to je veoma velika odgovornost i teško je za tog radnika, oni su pod velikim pritiskom... Ako zakonodavac izmeni zakon, mi ćemo normalno da to sprovedemo - rekao je Nikolić u debati Južnih vesti.

On kaže da je sada uveden i red u oblast tehničkih pregleda, kao i da su i njima skočili troškovi zbog novih pravila.

S druge strane, predstavnik Udruženja taksista Dragoslav Icić navodi da su izmene mnogo brzo uvedene, pa da bi moglo da se "pogleda kroz prste" za neke stvari.

Celokupna situacija će, kaže, uticati na smanjenje vozila na ulicama, jer oko 20 do 30 odsto neće moći da se registruje, a vožnja ispada "mnogo skupa".

Broj ljudi se odlučuje dosta za taksi u zadnje vreme, baš zbog toga, jednostavno ne može da održava više vozilo, kao što je nekad, plus gorivo. I to će da se malo iskristališe i neće moći svako da vozi auto - naveo je Icić.

Poziv za emisiju upućen je i niškoj policiji, ali, kako su rekli, zbog godišnjih odmora odatle niko nije gostovao.

Autor: T. Tasić / Južne vesti





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs