Na Sabor u Guči samo vakcinisani i negativni na brzom testu

Img Foto: Pixabay

Sabor trubača biće održan uz posebne protivepidemijske mere, pa će za ulaz u Guču biti potrebna potvrda o vakcinaciji ili o preležanom kovidu.

Gostima koji nemaju te potvrde, radiće se brzi antigenski test na licu mesta, saopštio je predsednik Opštine Lučani i Saborskog odbora Milivoje Dolović.

U saopštenju se navodi i da će tokom manifestacije biti obezbeđen dovoljan broj punktova na kojima će se kontrolisati i sprovoditi epidemiološke mere.

Organizator Sabora, u saradnji sa Domom zdravlja Lučani i Ministarstvom zdravlja, obezbediće dovoljne količine brzih antigenskih testova, a testiranje će sprovoditi radnici Doma zdravlja Lučani, uz pomoć kolega iz Čačka.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović ranije je izjavila da Sabor trubača u Guči neće biti isti kao ranije, da će pristup biti restriktivan i da ako posetioci žele lepo da se provedu i uživaju, moraju biti ozbiljni.

Autor: RTS





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs