U čačanskim selima uginula 43 grla stoke, sumnja se – zbog visoke temperature

Img Foto: Pixabay

U više sela kod Čačka u poslednjih mesec i po dana uginula su 43 grla stoke, a u nadležnim službama pretpostavljaju da se to dogodilo zbog veoma visokih temperatura vazduha, objavljeno je u petak.

Rukovodilac čačanske „Zoohigijene“, koja posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“, Aleksandar Maksimović rekao je da su u junu preuzeli 15 životinjskih leševa, od kojih osam grla goveda, po tri ovce i svinje i jednu kozu.

„Ovog meseca evidentirali smo uginuće 28 grla stoke, od kojih je 18 goveda, šest svinja, tri ovce i jedan konj. Preuzeli smo 8,8 tona životinjskih ostataka, koje smo isporučili Veterinrskoj ustanovi“, rekao je Maksimović.

On je istakao da je u veterinarskim stanicama pregledom utvrdjeno da te životinje nisu uginule od zaraznih ili drugih bolesti i da se pretpostavlja da je uzrok visoka temperatra vazduha koja je poslednjih mesec i po dana zabeležena u Čačku i okolini.

Autor: Beta





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs