Gori više desetina hektara šume u Murtenici kod Nove Varoši

Img Foto: MUP

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, najvećem masivu planine Zlatibor koji administrativno pripada Novoj Varoši.

U gašenju požara učestvuje oko 100 vatrogasaca, a u gašenje se uključila i helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, javlja RTS.

Tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP jutros oko 05 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visoke temperature, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan helikopter pridružiti u toku prepodneva.

Požar koji je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume ne ugrožava ni domaćinstva, ni stanovništvo, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Helikopterska jedinica MUP uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Autor:





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs