Dačić: Vučić na još jednom sastanku sa opozicijom, evroparlamentarci ne rade do septembra

Img Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je prvi sastanak međupartijskog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca bio „slušalački čas – razgovor na slobodnu temu“, dok se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dogovara da do kraja meseca prisustvuje još jednom razgovoru sa vanparlamentarnom opozicijom.

Ne znam kako će dalje taj dijalog, oni (predstavnici Evropskog parlamenta) su došli da kažu da ne rade do septembra, da je sledeći sastanak tek 17. septembra, rekao je Dačić za TV Prva.

Meni je bitno da se pokaže da je vlast konstruktivna u tim razgovorima, da izađemo u susret koliko god je moguće, naveo je on i istakao da se u drugom dijalogu, u Skupštini Srbije, razgovara o četiri teme – mediji, izborna pravila, izborni dan, funkcionerska kampanja.

Dačić je ukazao da su svi ostali opozicioni lideri, osim Boška Obradovića, bili na vlasti.

Da li ću biti predsednički kandidat Socijalističke partije Srbije zavisi od toga da li ćemo imati dogovor sa SNS, rekao je Dačić i ocenio da je to besmisleno, ako će se Vučić kandidovati ponovo.

On je bio naš zajednički kandidat i prošli put, podsetio je lider socijalista.

 

Izvor: Fonet

 





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs