Humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“

Img Izvor: Promo / Milica Zlatić, NURDOR

Povodom Svetskog dana sladoleda, koji se obeležava 18. jula, biće organizovana humanitarna akcija "Slatko druženje za NURDOR". Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i rad Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. "Pozivaju se vlasnici ugostiteljskih objekata da interno putem Ugovora o donaciji odvoje sredstva za NURDOR od prodaje svojih poslastica, kao i građani da pošalju humanitaru sms poruku sadržine 1 na 1150", navodi se u saopštenju.

NURDOR već 17 godina predano i posvećeno brine o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

„S obzirom na godinu iza nas koja je donela mnogo prepreka i izazova – važno je da solidarnost ne posustane. NURDOR je u toku cele 2020. godine vodio brigu o malim super herojima koji se leče od raka, imajući kao najveći prioritet da se sačuva njihovo zdravlje i porodicama obezbedi mir i podrška. U tome smo uspeli, a sada je važan zadatak na celoj društvenoj zajednici da pokažemo da smo iz svega naučili da čuvamo jedni druge i pružamo podršku onima koji ne mogu sami“, piše u saopštenju.

Podseća se da u Srbiji u proseku godišnje ima 350 novoobolele dece, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka.

„Zajedno možemo omogućiti da borbe koje vode budu lakše i da put do izlečenja bude što manje bolan“, dodaje se.

Organizatorka akcije „Slatko druženje“ je volonterka Milica Zlatić, koja na ovaj način pomaže rad udruženja već nekoliko godina.

„Veoma smo zahvalni i Milici i svim divnim i dobrim ljudima koji će se uključiti u ovu akciju. Možda vam jedna kugla sladoleda ili jedna SMS poruka deluju kao mali doprinos, ali ako nas bude mnogo koji udruženi dajemo svako po svoj mali doprinos – onda zajedno činimo zaista MNOGO. I zato ne postoji malo dobro delo, jer nijedno dobro delo nikada nije usamljeno. Uvek će podstaći i motivisati druge ili služiti kao svetli primer i inspiracija da možemo stvarati bolje okruženje zajedno“, poručuju iz NURDOR-a.

Izvor: N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs