Prvi let na relaciji Kraljevo – Solun

Img Foto: Opština Čačak

Sa aerodroma "Morava" u Lađevcima, danas je poleteo prvi avion Er Srbije na relaciji Kraljevo - Solun, a letovi će trajati do 24. avgusta.

Cena u jednom pravcu je 4.000, a povratna oko 9.000 dinara. Let traje oko sat i po vremena.

Let će biti organizovan jednom nedeljno, utorkom, a karte se mogu kupiti na sajtu kompanije. Zbog pandemije virusa korona i smanjenog interesovanja prethodnih meseci, suspendovani su letovi za Beč i na aerodromu u Lađevcima obavlja se samo vanredni saobraćaj.

„Let od Kraljeva do Soluna je veoma bitna veza za naše građane, a prvi let je popunjen 70 odsto“, rekao je Mihailo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila, od oktobra će ponovo će biti uspostavljeni letovi od Kraljeva do prestonice Austrije.

Značaj uspostavljanja redovnih avio linija sa aerodroma “Morava” veliki je za sve građane, naročito u turističkoj sezoni, ali i za razvoj privrede čitavog ovog kraja, tokom cele godine. Ovom aerodromu gravitira oko dva miliona stanovnika i oko 20.000 privrednih subjekata.

-Aerodrom “Morava”, koji je na nepunih pola sata vožnje od Čačka, od velike je koristi za naše gradjane, ali i privrednike našeg grada. Ovo je još jedan veliki dan za razvoj našeg kraja, jer ćemo izgradnjom Moravskog koridora i redovnim saobraćajem sa aerodroma „Morava“ još više i bolje razvijati ekonomski potencijal, ne samo Čačka, već i Kraljeva, i čitavog Moravičkog, ali i Raškog okruga. Očekujemo da će aerodrom ,,Morava“ imati veoma dobro poslovanje i da će značiti i građanima koji će putovati, ali i turistima koji će brže i komfornije stizati u naš grad, a pred nama je mnogo kulturnih sadržaja tokom ovog letnjeg perioda, pa samim tim i naša turistička ponuda je bogata- rekao je danas zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs