U čačansku Opštu bolnicu stigao novi ultrazvučni aparat namenjen za Odeljenje urologije

Img Foto: Opština Čačak

Ministarstvo zdravlja dodelilo je ultrazvučni aparat, vrednosti 3,5 miliona dinara, Odeljenju urologije čačanske Opšte bolnice. 

-Aparat se može koristiti za sve dijagnostičke procedure koje su neohodne na urologiji, jer ova grana medicine koristi radiološku dijagnostiku za direktnu dijagnozu svih bolesti. Namenjen je prevashodno ležećim pacijentima, čime ćemo u velikoj meri smanjiti pritisak na Službu radiologije. Sa druge strane, koristićemo ga i za ambulantne pacijente, odnosno brzu dijagnostiku određenih oboljenja. Aparat apsolutno zadovoljava sve naše potrebe – rekao je dr Bratislav Lazić, načelnik Odeljenja urologije i zahvalio Gradu Čačku i Ministarstvu zdravlja.

Ovo je treći ultrazvučni aparat, koji je u protekla četiri meseca, nabavljen za Opštu bolnicu Čačak, naglasio je gradonačelnik Milun Todorović.

-Grad čini i činiće sve što može kako bi naši sugrađani imali kvalitetnu zdravstvenu negu i kako bi naše medicinsko osoblje radilo u što boljim uslovima. Zbog toga se trudimo da prvenstveno kompletiramo dijagnostičku službu, što smo u dobroj meri već uradili. U planu je nabavka magnetne rezonance do kraja godine, kao i još jednog skenera najnovije generacije. Time bismo, kako kažu našu lekari, imali potpuno kvalitetno opremljenu dijagnostičku službu, koja bi značajno olakšala rad zaposlenima, ali i ubrzala lečenje pacijenata Opšte bolnice Čačak – rekao je Todorović.

Izvor: Cemaforum





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs