Moguće nove detonacije iz pravca Slobode - demineri uništavaju ostatke neeksplodiranih ubojitih sredstava

Img Foto: N1

Kako obaveštavaju iz Kompanije „Sloboda“, u utorak, 13. jula, u krugu Kompanije specijalizovane deminerske jedinice Tehničko remontnog zavoda Kragujevac će uništavati neeksplodirana ubojita sredstva.

-Ovim putem obaveštavamo sugrađane da, ukoliko čuju detonacije iz pravca „Slobode“, znaju da je u toku kontrolisano uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje je planirano u periodu od 7 do 15 časova, navodi se u saopštenju.

Podsećamo u kompaniji „Sloboda“ u junu su se dogodile dve nesreće kada je 4. juna eksplodirao magacin gotove robe, a 15 dana kasnije i magacin sa barutom, posle čega je u fabrici prekinuta proizvodnja. U obe eksplozije pričinjena je velika materijalna šteta, a prilikom druge esksplozije lakše su povređena tri radnika, oštećeno je više desetina stambenih i drugih objekata u okolini fabrike i evakuisano oko 150 ljudi koji žive u okolini vojne fabrike.





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs