Svi radnici čačanske „Slobode“ se vratili na posao

Img Foto: Epicentar Press

Svi radnici vojne kompanije "Sloboda" u Čačku vratili su se na posao i ta fabrika od danas nastavlja kompletnu proizvodnju, koja je bila prekinuta pre 15 dana zbog velike eksplozije koja se dogodila u fabričkom magacinu, rečeno je u fabričkom Samostalnom sindikatu.

Oko 410 radnika „Slobode“, koji su zaposleni u pogonima pirotehnike, danas počinju rad, dok su zaposleni u drugim pogonima počeli da rade u četvrtak.

Kompanija „Sloboda“ zapošljava oko 2.000 radnika.

Specijalizovane deminerske jedinice iz Remontnog zavoda u Kragujevcu su poslednjih nekoliko dana radile na uništavanju neeksplodiranih granata u krugu fabrike i okolini.

U kompaniji „Sloboda“ u junu su se dogodila dva akcidenta, kada je 4. juna eksplodirao magacin gotove robe, a 15 dana kasnije i magacin sa barutom, posle čega je u fabrici prekinuta proizvodnja.

U obe eksplozije pričinjena je velika materijalna šteta, a prilikom druge esksplozije lakše su povređena tri radnika, oštećeno je više desetina stambenih i drugih objekata u okolini fabrike i evakuisano oko 150 ljudi koji žive u okolini vojne fabrike.

Uzroci eksplozija još uvek nisu poznati, a u Osnovnom javnom tužilaštvu su rekli da su u toku istražne radnje povodom tih eksplozija.

Izvor: Beta/N1





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs