Kraljevo: FESTIVAL UMETNOSTI „MAGLIČ”

Img Foto: KC Ribnica

Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo organizuje Festival umetnosti „Maglič” od 22. do 26. juna 2021.

U utorak, 22. juna u 18 časova, u dvorištu Francuske kuće održaće se predstava za decu „Aska i vuk” pozorišta „Kofer teatar”. Predstava je rađena prema pripovetki Iva Andrića i oslikava snove ovčice Aske, strahove njene majke Aje i narav gladnog vuka. Kroz muziku, smeh i humor prilagođen deci, uz pomoć mališana i lovca Mileta, Aska pobeđuje vuka i ostvaruje svoje snove.
U predstavi igraju Aleksandra Rukavina, Ana Pavlović i Nikola Simić.

Narednog dana, 23. juna u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra u Ribnici biće otvorena izložba „Ako me neko traži, ja sam u svojoj sobi” umetnice Aide Camović iz Novog Pazara.

Aida Camović je završila osnovne studije 2018. godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2019. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, u klasi profesora Radomira Kneževića.
Stipendista je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za najbolje studente doktorskih studija u Srbiji.
Izlagala je na oko dvadeset kolektivnih i dve samostalne izložbe. Ovo je njeno treće samostalno likovno predstavljanje. Izložba će biti otvorena do 6. jula.

U Svečanoj sali Gradske uprave u četvrtak, 24. juna 2021. u 20 časova, održaće se poetsko-muzički program „Vazduh za pevanje”. U programu učestvuju pesnik Dragan Jovanović Danilov, Jana Križak, sopran i Petar Ilić, pijanista.

Dragan Jovanović Danilov (1960, Požega), pesnik, romansijer, esejista, likovni kritičar i teoretičar kulture, jedan je od najistaknutijih, najprevođenijih i najuticajnijih naših književnih stvaralaca. O svom književnom stvaralaštvu razgovaraće sa piscem Dejanom Aleksićem.


U muzičkom delu programa na repertoaru su:
S. Binički - „Tamo, za tom gorom”, arija Stanke iz opere „Na uranku”,
J. Marinković - „Molitva”,
M. Prebanda - „Niz bašču”,
K. Babić - „Letnja serenada” i „Šašava pesma”.

Festival se završava nastupom grupe MOSTAR SEVDAH REUNION. Koncert će se održati u subotu, 26. juna 2021, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu sa početkom u 21 čas.

Jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džez, bluz, soul i etno muzičkim elementima, MOSTAR SEVDAH REUNION oduševljava publiku širom sveta. Njihova muzika se sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima.
Sastav čine: Mišo Petrović - solo gitara, Sandi Duraković - ritam gitara, Senad Trnovac - bubanj, Ivan Radoja - violina, Marko Jakovljević - bas, Gabrijel Prusina - klavir, Milutin Sretenović i Antonija Batinić – vokali.

Svi programi su besplatni za publiku i održaće se uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Izvor: Cemaforum.rs





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs