Ugašen požar iznad vojne kompanije Sloboda

Img Foto: Epicentar Press

Požar koji je izbio negde posle 20 časova iznad kruga fabrike "Sloboda" i koji je zahvatio šumu i visoko rastinje ugašen je oko 22 časa, prenosi Epicentar press.

 Vatrogasci su više od sat vremena vodenim topovima gasili požar nalazeći se na pridvoričkom putu i samo zahvaljujući brzom i efikasnom intervencijom uspeli su da ga lokalizuju.

Požar je u potpunosti ugašen, a vatrogasno-spasilačke jedinice su i tokom noći da dežurale i natapale zemlju kako ne bi došlo do ponovnog razbuktavanja.

Ovo je uznemirilo građane koji žive u okolini fabrike i još strahuju posle snažne eksplozije u jednom od fabričkih magacina koja se dogodila prethodne večeri, kada su lakaše povrede zadobila tri radnika, a više desetina porodica evakuisano.

Desetak Čačana u nedelju je protestovalo ispred zgrade Gradske uprave zbog niza eksplozija koje su se u poslednje vreme dogadjale u Kompaniji Sloboda i od gradskih i republičkih vlasti zatražili da se utvrde uzroci eksplozija i kazne odgovorni.

Građani su na protestu nosili parole na kojima je pisalo „Sloboda je skupa“ i „Građani Čačka su poslednja rupa na svirali profita, a javašluk nam je glavni poslodavac“.

Izvor: Epicentar press/Beta/Cemaforum





Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka na www.cemaforum.rs